Dragepust

Dragepust er et nybegynnervennlig rollespill på norsk satt i en nordisk fantasy-setting, og er skrevet av Michael S. Sollien, Nicolai Krogsrud-Strøm og Simen L. Stangeland.

Verden holdes sammen av en massiv kraftstråle midt i hovedstaden Nürn Alkham. Alver, dverger og mennesker lever sammen i en skjør fred nå som de har gjenvunnet makten etter Mørketiden, men noe truer med å ødelegge det hele. Onde dragefyrster slumrer mens de forpurrer innbyggernes sinn og gjør dem til slaver av sin vilje. Dragene søker å ødelegge Himmelnålen og legge en ny mørketid over verden.

I dette rollespillet tar du på deg rollen som et menneske, en alv eller en dverg som kjemper for tilværelsen i verdenen kalt Neksus. Ved hjelp av en spilleder guides spillerne gjennom farer, utfordringer og dramatikk mens dragefyrstenes påvirkning truer.

Dragepust er lett å spillede med regler som ikke kommer i veien for historien uten å være en lettvekter. Man ruller to sekssidede terninger for å se om man klarer det man prøver på og man kan bruke vilje og hjelp fra andre roller for å gjøre rullene lettere. Vandrer man i områder påvirket av dragepust er det fare for at rollens sinn blir forpurret og uventede ting kan skje.

Drevet av Dragepust er en tredjepartslisens for alle de som ønsker å utgi gratis eller kommersielt materiale basert på Dragepust. Vi oppfordrer alle til å finne inspirasjon i vårt spill og skape videre.


Sagt om Dragepust

«Vi har prøvd ulike spill uten og treffe helt. Så det var skikkelig gøy med et spill som flyter så bra på eggen av fantasi/frihet og regler/innhold som Dragepust gjør. Spilljakten er over» – Kim

«Dragepust er et friskt pust. De tør å koke spillet ned til en samtale. Legge opp til det. De gjør dette uten å slippe de tradisjonelle røttene sine helt. Som gir dette spillet en god plass som både et første spill og en overgang fra den mer tradisjonelle måten å spille på.» – Kaare Berg

«Jeg er glad jeg backet det på Kickstarter så jeg får min kopi snart. Hvis du ikke har, og sitter på gjerdet så er dette det spillet du må kjøpe i 2024. Om ikke til deg selv, så kjøp det til et yngre søsken eller søskenbarn som du kunne tenkt deg å lokke inn i vår hobby.» – Matthijs Holter


Bestill Dragepust nå!

Du kan bestille Dragepust hos Outland eller hos andre forhandlere som selger bøker og spill.


Miniversjonen av Dragepust

Til Free RPG Day 2022 ga Spillforlaget og Outland forlag ut en miniversjon av Dragepust med eventyret Feber i skoddemyrene. PDF-en er tilgjengelig for nedlastning her.


Ressurser

Rolleark – Et standard rolleark for utskrift. Last ned

Utfyllbart rolleark – Et digitalt utfyllbart rolleark for å skape roller raskt. Last ned

Ferdiglagde roller – Velg mellom 5 ferdige roller for å komme igang kjapt. Last ned

Kart over Neksus – To kart over vidstrakte Neksus til bruk i dine spill. Last ned

Kart over Nürn Alkham – Et kart over storbyen med Himmelnålen i sitt senter. Last ned

Lydspor – Kommer snart!


Ressurser for spill med barn

Rolleark for spill med barn – Dette rollearket er ment for spill med barn. Last ned

Ferdige roller for spill med barn – Rolleark for de som vil begynne å spille kjapt. Last ned


Fan-ressurser

Alternative rolleark av Thea Vik – Tilgjengelig på både bokmål og nynorsk. Last ned


Drevet av Dragepust (åpen lisens)

Dragepust er ikke bare vårt. Vi oppfordrer alle som ønsker det til å skape noe eget med utgangspunkt i Dragepust-verdenen. La deg inspirere og bruk materialet slik du ønsker. Med denne lisensen har du muligheten til å hacke, bygge, brygge og utvide spillet mot nye horisonter.

Drevet av Dragepust – Her ligger lisensen og logoer for tredjeparts-utgivelser. Last ned


Se Dragepust i aksjon

I August 2023 var Nicolai og Michael så heldige å få spille Dragepust med den dyktige gjengen i Grip terningen. Denne mini-kampanjen i 4 deler er tilgjengelig på Grip terningens YouTube-kanal.

Dragepust utgis i samarbeid med Outland forlag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.